Kalender


Örebro
Studiefrämjandet Karlsgatan 32 A, Örebro.
Onsdag, 18. September 2019, 17:30 - 18:45
Kontakt Lena på KAKAO dans & rörelse: eller tfn.073-9040939.

Prova på Kreativ / Frigörande dans

Ledare: Lena Lindqvist - www.facebook.com/kakaodans 

Längtar du efter att dansa och röra dig fritt? Vill du få en ökad känsla av närvaro i nuet och bli mer i kontakt med dig själv och din kropp? Då har du kommit rätt!

Kreativ/frigörande dans är en dansform utan färdig koreografi där du ges möjlighet att lyssna in dig själv och följa din kropps spontana rörelser. Dansundervisningen utgår ifrån "Sinnenas dans", en metod att i medveten närvaro mjuka upp kroppen del för del och landa i nuet, och de "sju rörelserytmerna", en våg av fri rörelse och improvisation i dans till olika slags musik. Musiken växlar mellan olika rytm och tempo - allt från världsmusik till modern pop. Ingen tidigare danserfarenhet behövs. Passar såväl vana som ovana dansare. Du blir guidad och inspirerad till dans och rör dig helt efter din egen förmåga. Upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Genom att i dans och rörelse öka närvaron i kroppen kan du också få en fördjupad insikt om vad som pågår i ditt inre.

Onsdagen den 18 september kl. 17.30-18.45 har du som är nyfiken på kreativ/frigörande dans möjlighet att prova på!
Prova på pris: 120 kr. Ta med dig en vän och gå två för 200 kr.
Plats: Studiefrämjandets fantastiska danssal på Karlsgatan 32 A, Örebro.

För anmälan och mer information kontakta Lena på KAKAO dans & rörelse: eller tfn.073-9040939. Anmälan senast dagen innan passet är.

Onsdagen den 2 oktober startar sedan en längre kurs i kreativ/frigörande dans, fem onsdagar kl.17.20- ca 18.55. Se mer information här: https://www.facebook.com/events/295497641304719/ Väljer du att anmäla dig till kursen så inkluderas prova på tillfället i kursavgiften.

Med värme, Lena Lindkvist på KAKAO dans & rörelse
www.facebook.com/kakaodans

Din egen rytm

Vad är en personlig rytm, jag tycker det är bra att ha tillgång till olika rytmer, att använda när det behövs, att acceptera att jag har olika rytmer, att få vara full med energi, att utnyttja den på ett sätt som är bra för mig, att tillåta sig till lugn rytm, återhämtning…..

 

Gå runt i rummet i din takt, öka takten lite, öka lite till, öka ännu mer, minska takten, hitta din takt. Vad händer med din andning?

Art Noveau. Jens Gad,5:09

Möt en partner – växelvis se varandras rytm ”svara” med din rytm. Hur blir du påverkad, kan du vara kvar i din rörelserytm.

I Wanna Dance with Somebody. Scott Matthew 3:46

Ibland har man hjälp av att ha den snabbare rytmen, men också bra att kunna välja.
två platser i rummet en lugn och en snabbare, att själv välja när du vill byta. Att välja utan att påverkas av musiken eller av yttre påverkan. 

Dance With Somebody.(Radio Version), Mando Diao 4:02

Låta musiken bestämma rytm

1. No.2..(Dumka), Dvorak 5:18

Släpp och dansa din dans

I Do., Arvingarna, 3:05

Gå sakta framåt, spring tillbaka.

Schoch Va Gado., Yulduz Usmanova, 6:46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plats Studiefrämjandet Karlsgatan 32 A, Örebro.