Kalender

Årlig visning
Efter år
Månadsvy
Efter månad
Weekly View
Efter vecka
Daily View
Idag
Search
Sök

Karlsborg
Ekenstierna Friskvård, Kärnebäcksvägen 7, Karlsborg
Söndag, 24. September 2023, 10:30 - 12:30

Bravarande till musik

Frigörande dans

Inga förkunskaper krävs. "

Det är så fint att få vara sig själv tillsammans med andra som är sig själva" En så fin beskrivning av den frigörande dansen från en deltagare.

Frigörande dans är mindfulness/meditation i rörelse och/eller stillhet och motion för kropp och själ. Vi rör oss, eller är stilla, kravlöst till varierande musik. Jag och musiken lotsar dig. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt och taktfast, lätt och luftigt, vilt, stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill. Inga krav eller måsten. Inga bestämda steg. Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra på sig. Frigörande dans innebär fria rörelser till varierande musik. det finns inga bestämda steg, inga krav och inga måsten. Alla kan dansa, oavsett fysiska förutsättningar. Du kan dansa stående, liggande och/eller sittande. Den frigörande dansen kan liknas vid meditation i rörelse. Uppmärksamheten riktas inåt till dig och din kropp. Att inspireras av andras rörelser kan vara givande, men jämför dig inte med andra. Du uppmanas ofta att ha ögonen slutna. Detta för att du lättare ska kunna blicka inåt och lyssna på din kropps behov av att röra sig. Den frigörande dansen är motion för både kropp och själ. I kroppen finns ofta gömda känslor och minnen. När kroppen får uppmärksamhet kan dessa känslor/minnen komma fram i ljuset och kan då bearbetas och accepteras i dansen. I samhället kan det ibland upplevas som tabu att uttrycka vissa känslor som t.ex. sorg och vrede. I den frigörande dansen tillåts du att uttrycka dina känslor och minnen i rörelser och med ljud.

Max 8 deltagare

Plats: Ekenstierna Friskvård, Kärnebäcksvägen 7, Karlsborg

Söndag 24/9 kl 10.30-12.30

Anmälan/frågor: tel/sms 0709 585754, epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kostnad: 250:-

Ta med vattenflaska, mjuka kläder som är lätta att röra sig i, extra tröja om du blir frusen. Du dansar barfota eller med antihalksockar.

Jag är diplomerad dansinspiratör, utbildad vid Frigörande dans akademin, www.fridans.nu

Plats Ekenstierna Friskvård, Kärnebäcksvägen 7, Karlsborg